Yliopiston etusivulle Suomeksi
       Helsingin yliopisto Helsingin normaalilyseo
 
Helsingin normaalilyseo


 Helsingin normaalilyseo
PL 38 (Ratakatu 6)
00014 Helsingin yliopisto

posti-norssi helsinki.fi

Kanslia:
puh. 02941 28162 (klo 9-15)

Ylioppilastutkintoasiat:
puh. 02941 28164

Palautelomake              Sivukartta

Are you looking for a professional
study visit in the field of education?
Eduvisits in Finland

Instagram


07.09 Ylioppilastutkinnon syksyn kokeiden ohjeita

Yleisiä ohjeita syksyn kirjoituksiin liittyen.


HELSINGIN NORMAALILYSEO YO-TUTKINTO SYKSY 2017

Yleisjärjestelyt
SYKSYN 2017 ylioppilastutkinnon kokeet järjestetään 11.9. – 2.10.2017. Kokelaat huolehtivat siitä, että ovat ajoissa paikalla. Mahdolliset sairastumis- ja myöhästymisilmoitukset ilmoitetaan soittamalla lukion rehtorille Jaana Silvennoiselle, puh. 0504482085 tai 0505366746 tai koulusihteerille Maija Lithille, puh. 0504155558.

Kokeisiin saapuminen
Kokeisiin on saavuttava hyvässä ajoin ennen ilmoitettua kokeen alkamisaikaa: Kuuntelukokeisiin 30 min. ennen kokeen alkamista (aamun kuunteluihin saavuttava klo 8.00) ja kirjallisista kokeista sähköisiin kokeisiin klo 8.00 ja paperikokeisiin klo 8.30.


Jos kokelas myöhästyy ylioppilaskokeesta, on hänen ilmoittauduttava lukion rehtorille tai lukion/peruskoulun kansliaan välittömästi koulurakennukseen saavuttuaan. Myöhästynyt kokelas ei saa oma-aloitteisesti pyrkiä koesaliin.
Koetilan ovella on istumajärjestyslista, josta näkyy kokelaan istumapaikan numero. Salissa on lisäksi jokaisen kokelaan pöydällä erillinen tulosteliuska, jossa on kokelaan kokelasnumero kyseisessä kokeessa.
Ellei toisin ole erikseen sovittu, erillistiloissa kokeita tekevät kokelaat saapuvat koetilaisuuksien alkuun samoihin paikkoihin samaan aikaan muiden kokelaiden kanssa ja siirtyvät sieltä erillistilaan valvojan kanssa.

Eväät
Kokelaat voivat ottaa kirjallisiin kokeisiin mukaansa välipalaa. Kuullunymmärtämiskokeisiin ei saa tuoda eväitä. Juomapullojen, jogurttipurkkien tms. etiketit on poistettava tai peitettävä maalarinteipillä. Kirjallisissa kokeissa koulu tarjoaa sämpylän ja hedelmän, jotka kokelas saa aamulla koetilaan mennessään. Omia eväitä varten voi noutaa tarjottimen koulun ruokalasta. Juhlasalin edessä on oltava valmiina kokeeseen viimeistään klo 8.30.
Muut tarvikkeet paperikokeessa (ei sähköisessä kokeessa)
Kokeisiin ei saa tuoda matkapuhelimia, älykelloja tai muita viestintälaitteita, mitään omia papereita, penaalia eikä muitakaan ylimääräisiä tavaroita. Koetilaisuudessa on koulun puolesta saatavilla nenäliinoja.

Laskimet ja taulukkokirjat
Matematiikan, fysiikan, kemian ja maantiedon kokeissa saa käyttää YTL:n ohjeiden mukaista laskinta. Sekä laskimet että taulukkokirjat tuodaan kokelaan nimellä varustettuina kansliaan tarkastettavaksi viimeistään koetta edeltävänä päivänä klo 12 mennessä. Laskimen muisti on tyhjennettävä ennen tarkastukseen tuontia. Taulukkokirjoissa ei saa olla merkintöjä.

Koetilaisuudessa käyttäytyminen ja WC-käynnit
Koesalin avauduttua kokelas siirtyy välittömästi omalle numeroidulle paikalleen eikä hän saa poistua salista ilman 1. valvojan tai rehtorin lupaa. Koesalissa ei saa keskustella. Valvoja kutsutaan paikalle näyttämällä paikkanumerokorttia. WC-käyntiä varten kokelas näyttää paikkanumerokorttiaan, jolloin valvoja tulee saattamaan kokelaan WC:hen. Koepaperit käännetään nurin päin WC-käynnin ajaksi.

Koepaperit ja kynät
Kokelaiden pöydille on jaettu valmiiksi konseptipaperit, joissa on valmiina koulun nimi ja numero sekä marginaali. Kokelaan on lisättävä jokaiseen paperiin oma kokelasnumeronsa sekä nimikirjoitus ja nimen selvennys (täydellinen nimi). Sellaiset paperit, joita kokelas ei ole tarkoittanut arvosteltaviksi, mitätöidään yliviivaamalla (”henkselit yli”). Koetilaisuuden jälkeen suoritusta ei voi mitätöidä, vaan se lähetetään ylioppilastutkintolautakuntaan arvosteltavaksi. Kaikki paperit, myös mitätöidyt, palautetaan kokeen lopuksi.

Paperikokeiden vastaukset kirjoitetaan/merkitään lyijykynällä. Kokelas tuo mukanaan omat lyijykynät, kumit ja muut tarvittavat välineet, kuten teroittimet, viivoittimet ja harpit. Optiset vastauslomakkeet täytetään sopivan pehmeällä lyijykynällä (esim. HB tai nro 2). Kokelaan pitää kirjoittaa koesuoritukset selvästi ja siististi.

Vilppi
Kokelasta, joka syyllistyy vilppiin, vilpin yritykseen tai tutkintojärjestyksen törkeään rikkomiseen, voidaan rangaista mm. hylkäämällä kaikki ne kokeet, joihin kokelas kyseisellä tutkintokerralla on ilmoittautunut. Matkapuhelimen tai älykellon tuonti koesaliin katsotaan vilpin yritykseksi.
Osallistumisoikeudet kokeisiin Osallistumisoikeus tutkintoon tarkistetaan to 14.9.2017, jolloin kaikkien YO-koeaineiden pakollisten arvosanojen on oltava Wilmassa. Itsenäisten suoritusten töiden on oltava opettajilla jo aikaisemmin, sovittuna päivänä. Äidinkielen pakolliset kurssien arvosanojen pitää olla Wilmassa pe 8.9.2017.

Sähköinen koe
Koe pidetään juhlasalissa (B318), jonne saavutaan viimeistään klo 8.00.
Kokelas tuo kokeeseen oman kannettavan tietokoneensa. Koe tehdään langallisessa ethernet-verkossa, joten käytettävässä tietokoneessa tulee olla verkkoportti. Jos sitä ei ole, tarvitset USB-väyläisen verkkokortin. Kts. https://www.ylioppilastutkinto.fi/images/sivuston.../ytl_paatelaiteohje_2017_fi.pdf

Jokainen kokelas huolehtii siitä, että hän osaa itse bootata koneensa.
Koneen boottausharjoitukset auditoriossa A107 ma 11.9. klo 9.30-9.45. OMA KONE MUKAAN!!!
Tutustu Ylioppilastutkinnon tiedotteeseen kokelaalle: https://www.ylioppilastutkinto.fi/maaraykset klikkaa oikealta
Tiedote kokelaille
Lue myös ohjeen osa: Digitaalinen ylioppilaskoe – tee näin!

Kuullunymmärtämiskokeet
Kokeet pidetään luokissa A310 ja A307.
Paikalla A3- kerroksessa oltava viimeistään seuraavina kellonaikoina. Kokeeseen ei voi saapua myöhässä.
KOEPÄIVÄ: MAANANTAI 11.9.
A-englanti klo 8:00
A-venäjä klo 10:50

Kirjalliset kokeet
Jos kokelas osallistuu sähköiseen kokeeseen, hänen on oltava paikalla viimeistään klo 8.00. Jos hän osallistuu ei-sähköiseen (ns paperikokeeseen), hänen on oltava paikalla viimeistään klo 8.30. Laukkuja, reppuja, ulkovaatteita yms ei tuoda koetilaan eikä sen ulkopuolelle vaan ne jätetään omaan kaappiin (tai kaapin puuttuessa opettajahuoneen naulakkoon) ennen koepaikalle tuloa.
Koeaikaa on kuusi tuntia ja pidennetyn koeajan saaneilla kokelailla kaksi tuntia enemmän. Myös erillistilaan menevät kokelaat tulevat juhlasalin eteen klo 8.00 (sähköinen koe) tai 8.30 (paperikoe).

KOEPÄIVÄT:
pe 15.9. äidinkieli, tekstitaito
ma 18.9. psykologia(sähköinen koe), filosofia (sähköinen koe), historia(sähköinen koe), fysiikka, biologia
ke 20.9. vieras kieli, pitkä oppimäärä: englanti, ranska (sähköinen koe), venäjä
pe 22.9. toinen kotimainen kieli, pitkä ja keskipitkä oppimäärä (A-ja B-ruotsi) (sähköinen koe)

ma 25.9. matematiikka, pitkä ja lyhyt oppimäärä
ke 27.9. äidinkieli, esseekoe, suomi toisena kielenä
pe 29.9. uskonto(sähköinen koe), elämänkatsomustieto(sähköinen koe), yhteiskuntaoppi(sähköinen koe), kemia, maantiede (sähköinen koe), terveystieto(sähköinen koe)
ma 2.10. vieras kieli, lyhyt oppimäärä: latina (L1 ja L7)

Syksyn ylioppilaskirjoitusten tulokset
Rehtori ilmoittaa kokelaille kun tulokset ovat saapuneet koululle. Sen jälkeen tulosliuskan voi noutaa ilmoitettuna ajankohtana lukion kansliasta. Tulosliuska luovutetaan vain kokelaalle itselleen tai hänen valtakirjalla valtuuttamalleen henkilölle.


    © 2009-2018 Helsingin normaalilyseo

Office 365 Outlook Web App (OWA)      Yammer      Flamma      Wilma      Edu 2.0      Office 365