Yliopiston etusivulle Suomeksi
       Helsingin yliopisto Helsingin normaalilyseo
 
Kaikki päivämäärät


 Helsingin normaalilyseo
PL 38 (Ratakatu 6)
00014 Helsingin yliopisto

posti-norssi helsinki.fi

Kanslia:
puh. 02941 28162 (klo 9-15)

Ylioppilastutkintoasiat:
puh. 02941 28164

Palautelomake              Sivukartta

Are you looking for a professional
study visit in the field of education?
Eduvisits in Finland

Instagram


30.09 Merkittäviä tunnustuksia norssin opettajille

Tekstiiliopettajaliitto on valinnut Minna Matinlaurin vuoden tekstiiliopettajaksi ja WSOY Kirjallisuussäätiö on myöntänyt tunnustuspalkinnon jonka yksi saaja on Helena Ruuska.


Minna Matinlauri valittiin vuoden tekstiiliopettajaksi ja Teemu Tassi vuoden teknisen työn opettajaksi TOL ry:n ja TAO ry:n yhteisillä syyspäivillä Seinäjoella 24.9.2016.

Minna Matinlauri, 51, toimii Helsingin normaalilyseossa käsityön opettajana, jossa hän ohjaa myös opetusharjoittelijoita. Matinlauri on ollut rakentamassa uutta opetussuunnitelmaa, jossa käsityö on muotoilua, ilmaisua ja teknologiaa. Keskeistä uudessa käsityönopetuksessa on oppilaan oma luovuus, oivaltaminen ja kokeileminen, käsityön monimuotoisuus ja monimateriaalisuus, yhdessä tekeminen ja jakamisen kulttuuri. Minna Matinlauri on aktiivinen täydennyskouluttaja ja koko käsityökentän innostaja.

Matinlaurin visio on, että koulu tulee aktiiviseksi osaksi lähiympäristöä ja käsityötä suunnitellaan, koetaan ja tehdään erilaisissa oppimisympäristöissä. Normaalilyseon käsityöprosesseissa kaupunkiympäristöä tutkitaan ja koetaan moniaistisesti, osallistutaan tapahtumiin ja näyttelyihin, tehdään katutaidetta ja yhteistyötä yritysten kanssa. Matinlaurin opetusta voi seurata Helsingin normaalilyseon Käsityötaivas -Facebook-sivuilta.

Lisätietoja:
TOL ry:n puheenjohtaja Maritta Virtanen (040 4190052)
TAO r.y:n puheenjohtaja Jussi Karjalainen (040 13307217)

 

http://www.wsoy-kirjallisuussaatio.fi/apurahat/apurahansaajan-ohjeet/viimeksi-myonnetyt/

Helena Ruuska on ehdoton eturivin kirjailija suomalaisen elämäkertakirjallisuuden alalla. Hän on nopeasti noussut esikuvaksi, jonka teoksiin viitataan, kun halutaan kertoa, millainen hyvä elämäkerta on.

Helena Ruuskan töissä yhdistyy perusteellinen taustatyö vetävästi kirjoitettuun tarinaan. Syntyy lukuromaaninomaisia elämäkertoja, kuten hänen tuorein teoksensa, vuonna 2015 ilmestynyt Eeva Joenpellon elämäkerta: kirjoja, jotka houkuttelevat lukemaan elämäkerran kohteen tuotantoa.

Ruuska on julkaisut myös Marja-Liisa Vartion elämäkerran ja kirjoittanut äidinkielen oppikirjoja sekä kritiikkejä valtakunnallisiin lehtiin.


    © 2009-2018 Helsingin normaalilyseo

Office 365 Outlook Web App (OWA)      Yammer      Flamma      Wilma      Edu 2.0      Office 365